Tierp – Et eventyr

Klungland Racing Team kjørte i helgen til Tierp Arena like utenfor Stockholm for å kjøre i Summit Racing Super Series med sin Chevrolet Nova sammen med over 300 andre team i Europa. Gjennom løpene på Gardermoen Raceway i år kvalifiserte Janne Rasmussen Klungland (23) seg som en av 8 i Europa i klassen Super ProEt. Tierp Arena er Europas mest moderne dragrace bane med plass til ca. 25 000 tilskuere.

Det var et spent team fra Flekkefjord og Moi som tok turen til Sverige for å leke med de store gutta. Janne kjørte to kvalifiseringsrunder på torsdagen men problemer med girkassen førte til at bilen ikke fungerte som den skulle. Det ble en lang kveld med god hjelp av et par motstandere som kjørte i den samme klassen til å overhale hele girkassen.

Super ProEt er en klasse som krever at bilen går under 9,49 sekund på 402 meter. Fredagen prøvde Janne igjen, og hun kvalifiserte seg til elimineringen da hun kjørte på 9,2 sekund på 7 sylindre. Det viste seg at to ventilløftere var knekt, en ventil og bolt inn i toppen var knekt. Dette er ikke deler som teamet har med seg, men takket være Tommy Abrahamsson og flere, fikk de tak på delene og fikk motoren i gang igjen etter mange timer med skruing.

Janne stilte til start søndagen med god tro på bilen, og både hun og bilen leverte. Hun kjørte veldig bra i kvartfinalen, og deretter videre til semifinalen. Alt fungerte da som det skulle og bilen gikk 8,665 sekunder på dial-in på 8,70 sekunder på 402 meter. Det var da utrolig spennende når hun stilte på startstreken igjen i semifinalen mot Stefan Jansson med dial-in 8,65 sekund. Bilen fikk godt feste og Janne hadde god reaksjon, som førte til tiden 8,674 sekund, og hun var dermed videre til finalen.

Teamet stilte spent til finalen, med en dial-in på 8,66 sekund ga hun alt hun hadde og kjørte over mål på 8,599 sekund. Det vil si at hun kjørte for fort mot vinner Lucas Karlsson. Det ble med dette en meget god 2.plass på Klungland, som var strålende fornøyd med løpet.

Hadde det ikke vært for veldig god hjelp fra teamets svenske venner, hadde ikke dette vært mulig. Janne og teamet reiste hjem med en flott pokal for 2.plassen samt pengepremie. Til tross for mye problemer med bilen, gikk alt som det skulle da det virkelig gjaldt.  Janne Klungland er nå nest best i Summit Racing Super ProEt Super Series 2018.

Tredje helga i september skal Janne kjøre om NM tittelen i klasse 1, som hun for tiden leder, på Gardermoen Raceway. Janne vant Norgesmesterskapet i Dragrace i fjor, så både hun og teamet gjør alt de kan for en gledelig gjentakelse.

Se bilder fra løpet HER

Les innlegget i Avisen Agder HER  – Janne hevdet seg blant de beste i Europa

Les innlegget i Lister24 HER – På pallen i dragrace

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s