2013

Oppsummering 2013:

Siste løp er unnagjort, nå er bilene på plass i kjelleren på Svege i Flekkefjord. De ble heist ned med hjelp av trucken og kjørt inn i hallen ved siden av. Årets sesong har vært bra med gode resultater. Klungland Racing Team har deltatt på seks løp i år: Thunder Valle, Fyresdal, Moi (Street legal) og tre løp på Gardermoen.
Janne har deltatt på fem av løpene i klassen ProEt, hun har kjørt godt og ligger sammenlagt og avsluttende på 12.plass (av 38) i Norgesmesterskapet med 65 poeng. Gardermoen Drag Finals, som var det siste løpet i år, endte Janne på en 11.plass i kvalifiseringen og bracket ut i første elimineringsrunde. Men i Thunder Valle kjørte hun seg til en 3.plass! Hun har også brukket mellomakslingen på ett løp som hun ikke fikk fullført. Janne har lagt igjen myyyyye gummi på banene i år og røyklagt store områder med sine burnout’s. :)
Jan Henning har i år kjørt opp til klassen Super ProEt, men har kun deltatt på ett løp. Det har oppstått flere problemer med den blå novaen i år som har ført til lite kjøring, blandt annet har en støtstang i motoren brukket. Nå sviver bilen som den skal og er meget klar for neste sesong!
Klungland Racing Team har også deltatt i tre Street Legal løp i år. Ingrid deltok i klassen Bracket og vant kvalifiseringsrundene og kjørte seg til en 2.plass på Moi og enda en 2.plass på Valle. Lasse og Morten deltok i Fyresdal i klassen Bracket, men de røk begge ut i første elimineringsrunde.

For første gang har det i år blitt arrangert Street Legal på Moi. Klungland Racing Team har i samarbeid med KNA Sokndal og Jæren Dragraceklub jobbet med å få det til. Det ble et flott arrangement med masse tilskuere, mange deltakere og flott vær. Det ble godt omtalt i mediene og tilbakemeldingene var gode. Vi håper på et nytt løp i fremtiden! :)

Sist nevnt men absolutt ikke glemt; Teamet! Vi har hatt et flott team rundt oss på alle løpene som har hjulpet til både før, under og etter løpene. Teamet har kost seg masse og saget altfor mye ved på nettene! Det har vært morro og vi ser frem til neste sesong.

Tusen takk til alle sponsorere, teamet, deltakere, motstandere, løpsarrangører og alle andre som har deltatt på de forskjellige løpene! :)
Neste sesong starter Mai 2014.. :)

Gardermoen Sunoco Drag Challenge 1.-4.aug.:

Et minimalt uttak av team-medlemmer var med på løp denne gangen som medførte at teamet ikke kunne stille med begge bilene. Teamet var tre stykk som kjørte med bussen og en bil bak til Gardermoen Torsdag ettermiddag, Janne, Jan H. og Magnor.
Kvalifiseringen startet allerede på fredagen, Janne kjørte fire drag der hun satte tiden på 10.6 og kjørte på 10.7 (på 402m), nærme.. Hun kjørte med transbraken (mekanisme som setter giret i første og revers samtidig) for første gang og kjente da ett skikkelig rykk, turtallet blir høyere slik at hun kommer fortere opp i fart.
På lørdagen sto Janne klar til start men kjøringen ble avlyst pga. regnet. Vi fikk overraskelsesbesøk av Jonny og Johan, så da ble det heldigvis vafler på oss! 😉 Vi koste oss veldig lørdagen på tross av regnet og traff mange nye folk.
Sola tittet frem på søndagen og det ble kanon bra vær. Det ble kjørt en kvalifiseringsrunde før elimineringen startet. Janne røk dessverre ut i første elimineringsrunde fordi hun rødlykta (tyvstartet) med 0.005 sekund.
Hele turen har vært morsom og vellykket! 🙂 (bortsett fra rødlykten 😉 )

Fyresdal 5.-7.juli:

Denne gangen kjørte Egil, Jonny og Kim bussen opp til Fyresdal i god tid før alle andre og rigget til campen. Vi hadde ett rekordstort team med oss på dette løpet. Lasse kjørte GTOen, Morten André kjørte Chargeren og Jan Henning kjørte Buicken, de hadde alle med seg damene sine. Mariell, Janne og Hanna var også med. KRT (Klungland Racing Team) skulle stille med fire biler med fører, tre biler i Street Legal og Janne i dragrace klassene. Da vi kom til Evje gikk dynamoen i Buicken, bilen ble parkert der resten av helga så det ble ikke noe kjøring på Jan Henning.
Lørdagen startet med Street Legal der Lasse og Morten Andre stillte i Bracket klassen. De kjørte flere kvalifiseringsrunder men begge røk ut i første elimineringsrunde.
Vider ble det kjørt NM runde i Dragrace med flere kvalifiseringsrunder. Janne stillte i klassen ProEt der hun hevdet seg i toppen og endte på en 4.plass. Tiden til Janne ble satt til 7.10 sekund på 200 meter, hun hadde mange gode runder som var nære men det nærmeste var 7.21 sekund.
På søndagen ble det kjørt to kvalifiseringsrunder der Janne bracket (kjørte fortere enn tiden hun hadde satt). Hun gikk videre fra første elimineringsrunde, men hun tapte i kvartfinalen med 0.084 sekund mot vinneren av klassen 🙂
Takk til teamet for god jobbing og godt humør samt alle andre bekjente som deltok 🙂

Thunder Valle 31.mai-2.juni:

I helga var vi på Valle i Setesdalen for å kose oss og ha det gøy.. Og det hadde vi! 🙂
Bussen kjørte opp på torsdagen for å hjelpe til med å rigge på plass alt av strøm og annet som må til for at det skal bli løp. Fredagen var resten av teamet på plass og vi koste oss i campen. Bilene gikk gjennom teknisk sjekk, og regnet høljet ned.
Lørdagen var det feiring av Lasses bursdag med vafler i campen som Egil og Jonny disket opp med. Kjøringen begynte med kvalifiseringsrunder i Street legal. Vi stilte med to biler, Ingrid og Mary-Ann (tante) i klassen Bracket. Banen var glatt og festet var dårlig så det var vanskelig å forutse en tid til elimineringsrundene. Ingrid kom på 4.plass i kvalifiseringsrundene og Mary-Ann på 6.plass. Dragrace klassene fikk også kjørt noen runder og Janne kjørte godt før nedbøren tok oss igjen. Det ble noen timers pause før det var igang med soping og tørking av banen. Det ble kjørt en kvalifiseringsrunde i Street legal før elimineringen startet. Både Ingrid og Mary-Ann vant første elimineringsrunde, da møttes de i kvartfinalen der Ingrid stakk av med seieren. Hun vant også semifinalen og sto da igjen med finalen. I finalen kjørte hun mot en Dogde Ram der hun ble slått med 0.008 (8tusendels) sekund. Det var så nært som det kunne blitt, så det ble enda en andreplass på Ingrid 🙂 Janne kjørte noen kvalifiseringsrunder innimellom. Det ble grilling og goooood stemning resten av kvelden.
Søndag startet også med deilige vafler som teamets kokkeansvarlige vartet oss opp med, en deilig start på dagen. Dragrace klassene begynte kjøringen tidlig, Janne kjørte i Pro Et klassen der det var 14 deltakere. Hun kjørte bra og slo flere gode konkurrenter. Publikum appluderte flere ganger da Janne varmet dekkene, hu la igjen en del gummi på banen og mye røyk i lufta, Heftig! Det var mange gøyale og raske biler og motorsykler på banen. Det dukket til og med opp et gammelt helikopter fra 2.verdenskrig som landet midt på banen. Etter hvert startet elimineringsrundene. Første runde kjørte Janne alene fordi hun gjorde det så godt i kvalifiseringsrundene, da er hun automatisk med videre. I kvartfinalen stillte de to biler til start men motstanderen lakk olje og kunne ikke kjøre, Janne vant da det løpet også og hun kjørte meget bra. Så var det kommet til semifinalen, der strakk ikke reaksjonstiden helt til men det førte til en 3.plass 🙂 Janne har kjørt imponerende bra disse to dagene, hun har hatt glimrende reaksjonstider, kjørt fort og lagt MASSE røyk. Vi er super fornøyde! Ingrid kjørte også litt street legal etter dette, men hun fikk break out (kjørte for fort i forhold til den tiden hun hadde satt). Vi pakket da sammen campen og avsluttet en kjempe gøy helg 🙂
Takk til alle gamle og nye bekjente som gjorde helga så bra som den ble! 🙂
Trykk Her for å se bilder fra løpet 🙂

943610_196899217130437_1536645095_n425367_196886953798330_70008376_n

Street legal Moi 18.Mai:

Street Leagal på Moi 18. Mai gitt smertefritt. Sol og gode varmegrader, cirka 30 deltakere og hundrevis av tilskuere var med på å gjøre dagen så vellykket som den ble. Jæren Dragraceklubb gjorde en glimrende jobb med tidtakning, speaker og organisering. Førerene koste seg bak rattet og tilskuere koste seg med is og god underholdning :)

Klungland Racing Team hevdet seg også innen Street Leagal med Ingrid Rasmussen Klungland bak rattet. Hun kjørte en Buick Regal 93 model med en 3800 ccm motor. Ingrid vant kvalifiseringsrunden i Bracket klassen. Da elimineringen begynte hadde hun god reaksjonstid og tilsvarende fart hver gang (10.00sek på 180m). I finalen kjørte hun mot Jarnes Mydland som vant finalen med 10 hundredel på reaksjonstiden. Det ble en god nummer to denne gang og vi er godt fornøyd :)

Resultatlista for klassene Bracket, Street og BadBoys:
Bracket:
Vinner: Jarnes Mydland
«Runner up»: Ingrid Klungland
Street:

Vinner: Espen Larsen
«Runner up»: Jan Erik Abrahamsen
BadBoys:
Vinner: Ernst Langaker
«Runner up»: Roy Arild Tveit

Vi er godt fornøyd med dagen og håper på et nytt arrangemang på Moi i fremtiden :)
Flere bilder fra løpet ligger i menyen under Bilder
Les hva avisen Agder har skrevet om løpet: http://avisenagder.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=20634

Gardermoen SpringNats 3.-5.Mai:

I helga reiste vi til Gardermoen Raceway for årets første Dragrace løp.
Løpet startet dårlig med nedbør hele lørdagen som medførte at det ikke ble kjøring denne dagen. Banen må være helt tørr for at bilene kan kjøre.
Søndagen våknet vi opp til strålende sol og god temperatur :)
Begge førerne hadde som mål å kjøre seg opp en klasse hver, det klarte de begge to. Janne kjørte opp til klassen Pro Et med 3 drag, og Jan Henning kjørte opp til klassen Super Pro Et med 3 drag. Han måtte i tillegg utføre en blindtest, der formålet var å komme seg raskes mulig ut av bilen hvis brann skulle oppstå, pluss at han måtte kunne pakke bremseskjerm.
Janne kjørete første kvalifiseringsrunde da mellomakslingen på bilen hennes knakk, så hun måtte være tilskuer resten av dagen..
Jan Henning fikk kjørt noen drag og var nede i 11,6 sek med 211km/t.
Det endte med at han trakk seg fordi bilen ikke virket som den skulle…
Ellers var det mange spennende kjøretøy på banen :)

Resultatlister kan du se her: http://www.ndrg.no/spring-nats-arets-forste-dragracelop-2013/

Og bilder fra turen/løpet ligger i menyen under Bilder :)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s